Musiikki opettaa nuoresta iästä lähtien

Musiikin on todettu virkistävän mieltä ja auttavan jopa masennukseen. Sen vuoksi jokaisen kannattaisi kuunnella musiikkia. Jos mahdollista, kannattaa käydä myös soittotunneilla.

Musiikki on hyväksi myös lapsille. Sen vuoksi lapsia kannattaisikin kuljettaa musiikkileikkikouluissa ja käyttää aktiivisesti soittotunneilla. Sävelten ymmärtäminen opettaakin monia taitoja jo nuoresta iästä lähtien. Kun lapsi tekee kaikkea monipuolisesti, on hänellä paremmat mahdollisuudet tulevaisuudessa. Kun harrastuksia kokeilee, tietää sen, mikä itseään kiinnostaa. Juuri sen vuoksi on perheen pienimmän edun mukaista, että heitä viedään erilaisiin aktiviteetteihin.

Musiikilla on ainoastaan positiivisia vaikutuksia

Musiikin vaikutukset lapselle ovat ainoastaan positiivisia. Aihetta on jopa tutkittu tarkasti. Ylen mukaan alan opettaja Anna-Mari Lindberg on tutkinut, kuinka musiikin oppiminen ja osaaminen on yhteydessä muihin taitoihin. Suurin hänen huomaamistaan asioista lienee seuraava havainto: jos lapsi pystyy tömistämään jalkojaan rytmissä, on hänen lukeminen ja kirjoittaminenkin yleensä sujuvampaa kuin heillä, jotka eivät pysty tömistelemään rytmissä.

Musiikissa on siis kyse myös motorisista taidoista, joita sen harrastaminen kehittää. Vaikkapa rumpujen soitossa vaaditaan rytmitajua ja koordinaatiota siitä, että kädet ja jalat tekevät eri asioita samaan aikaan.

Alan opiskelemisella on siis suuri vaikutus, joka näkyy elämässä mahdollisesti myöhemmässäkin vaiheessa. Musiikkia harrastaneet lapset ovat siis todennäköisemmin parempia koulussa kuin he, jotka eivät ole harrastaneet lainkaan musiikkia.

Osta lapsellesi musikaalisia leluja

Lasta voi innostaa soittamaan myös kotona. Helpoiten tämä onnistuu ostamalla lapsille tarkoitettuja musikaalisia leluja. Ne voivat olla esimerkiksi lasten soittimia tai erilaisia ääniä päästäviä leluja. Musiikin tahtiin lapset saattavat innostua myös tanssimaan, joten musiikki on yhteydessä liikuntaan. Lasten leluja saa kätevästi esimerkiksi osoitteesta Lekmer.fi.

Aivan pienten taaperoiden kanssa voi jo soittaa yhdessä. Muutaman vuoden ikäiset lapset taas voi laittaa jo musiikkitunneille, joiden avulla he saavat iälleen sopivaa opetusta.

Suosituimmat lasten soittimista ovat piano ja viulu, mutta toki monet pienemmät tykkäävät myös paukutella rumpuja. Lapsia kannattaa käyttää myös konserteissa, sillä se on hyvää viihdettä. Sen lisäksi konsertit voivat innostaa pieniä soittamaan itsekin. Musiikki on siis kaikin puolin hyväksi lapselle, eikä sillä ole edes väliä, millaista musiikkia lapsi kuuntelee.

Innosta vain lastasi rohkeasti musiikin pariin. Voitte esimerkiksi perustaa koko perheen yhteisen yhtyeen, jossa jokaisella henkilöllä on oma rooli. Muusikoita ei ole koskaan liikaa, sillä kukapa ei rakastaisi laulamista ja soittamista.

softpress