Mistä laadukkaat kuulokkeet omalle budjetille?

Kuulokkeet ovat loistava keksintö! Näin saamme nauttia lempimusiikistamme missä vain ja milloin vain häiritsemättä muita. Kuulokkeita on kuitenkin tarjolla markkinoilla valtava määrä. Joskus voi siis olla vaikeaa löytää tarjonnan merestä laadukkaat kuulokkeet, ja tietysti mahdollisimman edulliseen hintaan. Tästä syystä olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia tärkeitä pointteja, joiden avulla valitset itsellesi parhaat kuulokkeet.

Kuulokkeita jokaiseen budjettiin

Ennen kuulokkeiden valintaa on tietysti hyvä miettiä, kuinka paljon kuulokkeista on valmis maksamaan. Edullisimmat kuulokkeet maksavat alle kympin, kun taas kalliimmista kuulokkeista joutuu pulittamaan useita satoja euroja. Hinnalla on kuitenkin väliä, sillä mikäli haluat laadukkaat kuulokkeet, sinun kannattaa varautua maksamaan niistä useamman kympin. Nyrkkisääntönä voidaankin siis pitää, että sadalla eurolla saat jo suhteellisen laadukkaat kuulokkeet.

Omalle budjetille sopivia kuulokkeita voi onneksi lähteä metsästämään yhdestä ja samasta paikkaa. Voit selailla helposti osoitteesta https://www.tekniikkaosat.fi/ kuulokkeita jokaiselle budjetille ja tulet varmasti löytämään parhaat mahdolliset kuulokkeet todella kilpailukykyiseen hintaan. Löydät valikoimasta sekä langalliset että langattomat kuulokkeet lukuisissa eri väreissä, malleissa ja muodoissa. Edullisen ja nopean toimituksen ansiosta saat tilauksesi nopeasti perille, jolloin pääset testaamaan uusia kuulokkeitasi välittömästi.

Näin tunnistat laadukkaat kuulokkeet

Kun lähdet etsimään itsellesi uusia kuulokkeita, valinnan vaikeus voi helposti yllättää. Valikoimasta löytyy niin in-ear-kuulokkeita, on-ear-kuulokkeita, bluetooth-kuulokkeita, ACN-kuulokkeita… Jos et ole aikaisemmin tutustunut juurikaan kuulokkeiden ominaisuuksiin, voi olla, että oikeiden kuulokkeiden valinta voi tuntua jopa mahdottomalta tehtävältä!

No, onneksi sen ei tarvitse olla sitä. Tärkeintä on määritellä aivan ensimmäiseksi, minkälaisia kuulokkeita tarvitset. Kuulokkeet voidaan jakaa karkeasti langallisiin ja langattomiin kuulokkeisiin, jotka puolestaan voidaan jakaa in-ear-, out-ear- ja around-ear-kuulokkeisiin. Lisäksi jokaisella kuulokkeella on joitakin erityispiirteitä, joiden pohjalta voit lopuksi valita, millaiset kuulokkeet soveltuvat juuri omaan tarpeeseen.

Kysy siis itseltäsi ainakin seuraavat kysymykset:

  • Haluatko, että kuulokkeet poistavat taustamelua?
  • Tarvitsetko kuulokkeita musiikin kuunteluun, töihin, opiskeluun, pelaamiseen urheiluun…?
  • Kenelle kuulokkeet tulevat? Sinulle, lapsellesi, puolisollesi…?
  • Suositko mieluummin nappikuulokkeita (in-ear) vai suurempia kuulokkeita (on-ear ja around-ear)?
  • Kuinka hyvän basson ja äänenlaadun haluat kuulokkeisiin?
  • Jos valitset langattomat kuulokkeet, kuinka tärkeää pitkä akunkesto sinulle on?

Vaikka kuulokkeiden valinta voi kuulostaa aluksi kovin monimutkaiselta tehtävältä, ei se sitä ole enää silloin, kun tiedät etukäteen, millaisia kuulokkeita oikein etsit. Määrittele myös etukäteen, millaiseen käyttötarkoitukseen haet kuulokkeita, sillä esimerkiksi urheiluun tarkoitetuissa kuulokkeissa on tärkeää, että ne kestävät hikoilua ja pysyvät kunnolla paikoillaan.

Samalla tapaa pelaamiseen tarkoitetuissa kuulokkeissa kannattaa suosia erityisesti sellaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat tilaäänen, sillä tämän ominaisuuden ansiosta pelikokemuksesta muodostuu entistäkin todentuntuisempi. Lisäksi, jos kuulokkeet tulevat lapselle, kannattaa suosia sellaisia kuulokkeita, joihin on asennettu erillinen desibelirajoitus, sillä lapsen kuulo on aikuisen kuuloa huomattavasti herkempi. Laadukkaiden kuulokkeiden valintaan kannattaa siis käyttää jonkin verran aikaa ja vaivaa. Kun onnistut valinnassasi, tulet nauttimaan kuulokkeista pitemmän aikaa!

softpress