Läheisen kuolema – kuinka musiikki voi surussa auttaa?

Läheisen menetys saattaa olla useimmille ihmisille se maailmaan kovin paikka. Ymmärrettävästi menetys voi olla suurin suru, joka yksittäistä omaista on koskaan kohdannut. Muistathan, että surun keskellä, et ole koskaan yksin. Sukulaisten, ystävien, muistojen ja rukouksen tuoman avun lisäksi, ammattitaitoinen, empaattinen hautauspalvelu, kuten Hautaustoimisto Espoo on aina omaisen tukena.

Oikeanlainen musiikki auttaa tunteiden käsittelyssä

Jos vainaja on ollut musiikin harrastaja tai musiikki on ollut hänelle muuten tärkeää, niin on hienoa arvostaa vainajan rakkautta musiikkiin. Henkilökohtaisen hautausneuvojan kanssa voit rauhassa pohtia, minkälaista musiikkia hautaustilaisuudessa soitetaan. Virret ovat perinne erityisesti Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluville, mutta nykyaikaiseen hautaustilaisuuteen voi toivoa myös muuta vainajan arvostamaa musiikkia.

Oikeanlainen, hautaustilaisuuteen sopiva musiikki lohduttaa ja voi auttaa surevia omaisia ja ystäviä käsittelemään omia surunsekaisia tunteitaan. Musiikki, laulut ja sanat voivat myös antaa voimaa sekä toivoa että vainajalla on nyt hyvä olla.

Musiikin merkitystä surussa ei kannata vähätellä. Joskus haluaisi sanoa jotakin suurta, jotakin toivoa antavaa sureville omaisille. Käytännössä sanat saattavat olla hukassa eikä oikeaa hetkeä saada sanojaan esiin välttämättä löydy. Silloin musiikki, sävel ja sanat voivat kertoa sen, mihin ihmisen mieli ei pysty.

Hautaustoimisto auttaa ja palvelee

Palveleva ja asiakasystävällinen Hautaustoimisto Espoo palvelee kaikkia Espoon alueella asuvia henkilöitä. Hautaustilaisuuteen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä vaikka myös iltaisin palvelevaan Hautaustoimisto Espooseen. Asuessasi Espoon ulkopuolella, otathan yhteyttä paikalliseen korkeatasoista, ihmisläheistä palvelua tarjoavaan Lavendla hautaustoimistoon.

Muistotilaisuus vainajan kunniaksi

Tärkeää on, että muistotilaisuus on “vainajan näköinen.”Muistotilaisuudessa saa itkeä ja muistella. Kaikilla muistotilaisuuteen osallistuvilla kaipuu ja suru on lähes samanlainen. Edesmenneen vainajan omistajan kannattaa muistaa, että jos vainaja on itse esittänyt toiveita tulevaan muistotilaisuuteensa, niin hänen toiveitaan on hyvä kuunnella.

Tiesitkö, että Hautaustoimisto espoo auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti surun keskellä. Omaisilla on oikeus suruun, he eivät välttämättä jaksa eivätkä pysty hoitamaan kaikkia omaisen menettämiseen ja hautaukseen liittyviä asioita.

Lavendla hautaustoimisto Espoo tarjoaa myös henkilökohtaista hautaukseen liittyvää palvelua ehdottamalla asiakkaalle oman hautausneuvojan hankkimista. Henkilökohtaiseen hautausneuvojaan voi olla yhteydessä monin eri tavoin, puhelimitse, videopuhelun tai yhteydenottolomakkeen avulla tai perinteisesti kasvokkain. Omaiset voivat myös suunnitella hautajaistilaisuuden Hautaustoimisto Espoon verkkosivustolta löytyvän suunnittelutyökalun avulla. Tutustu ja käy katsomassa asiaa tarkemmin.

Hautajaisten järjestely aloitetaan omaisten toimesta yleisesti noin 2-3 viikon kuluttua omaisen kuolemasta. Omaisille suruaika on ymmärrettävästi raskasta, joten on todella järkevää “keventää surun kuormaa” jakamalla asioiden hoito alan ammattilaisille. Hautausneuvoja vastaa myös kysymyksiin, “voiko hautajaisissa ottaa valokuvia tai minkälainen kukkakimppu hautaustilaisuuteen pitää hankkia?” Hautaustoimistosta saa neuvoja myös kaikkiin perinnönjakoon/testamenttiin liittyvissä, tärkeissä kysymyksissä. Muistathan, että oma hautausneuvoja on aina apuna ja tukena, hän ymmärtää ja haluaa “elää mukana omaisten surussa.”

softpress