Kurvikkaat naiset – tutustu pukeutumisvinkkeihin

Oletko tyypillinen kurvikas nainen, jolla on runsas vyötärö ja povi sekä kapeat sääret? Monesti tälle vartalotyypille suositellaan säkkimäisiä, tilavia ja väljiä vaatteita. Mutta mitäpä, jos heittäisit vanhat uskomukset romukoppaan ja alkaisit luoda itsellesi vaatevalikoimaa, joka tuo vartalosi upeat linjat esiin kauneimmillaan? XL-muoti ei ole koskaan ollut näin runsasta: tarjontaa riittää laidasta laitaan ja esimerkiksi Zizzi tarjoaa upean valikoiman kauniita vaatteita isokokoisille naisille suoraan netissä edulliseen hintaan.

 

Täydellisten asukokonaisuuksien rakentaminen ei siis ole tarjonnan puutteesta eikä rahasta kiinni. Tutustu kullanarvoisiin vinkkeihin ja tee ostoksia, jotka tuovat kauniin vartalosi arvoonsa.

 

Täydelliset vaatteet isoille naisille

Monesti pukeutumisen kaunis lopputulos on pienestä kiinni. Vaikka oman vartalon miettiminen saattaa joskus tuntua ahdistavalta, sinun kannattaa katsoa peiliin ja miettiä sen positiivisia puolia. Mikä vartalossasi on kaunista? Jos et keksi yhtäkään asiaa, olet varmasti väärässä ja sinun kannattaa esittää kysymys perheellesi tai ystävillesi.

 

Kun olet päässyt selville siitä, mikä vartalossasi on kaikkein kauneinta, haluat varmasti korostaa juuri tätä yksityiskohtaa pukeutumisellasi. Ala rakentaa vaatekappiasi positiivisten puoliesi ympärille – tulet yllättymään, miten paljon lopputulos kerää positiivista palautetta niin tutuilta kuin tuntemattomammiltakin.

 

Muista myös, että pieni fuskaus ei ole koskaan pahasta: muotoilevilla ja tukevilla alusvaatteilla pönkität vartaloasi juuri niistä kohdista, jotka yleensä aiheuttavat ongelmia. Kun alusvaatekerta on kunnossa, kaikki, mitä sen päälle puet, näyttää ainoastaan täydelliseltä!

Fat woman dieting, fitness and healthy food at home

 

Minkä muotoinen pääntie sopii isokokoiselle?

Kun haluat tuoda pukeutumiseesi viettelevyyttä ja seksikkyyttä, sinun kannattaa panostaa V-aukkoisiin yläosiin. V-aukkoinen neule, T-paita tai mekko näyttää kauniilta ja tuo dekolteesi täydellisesti esiin. Perinteiset T-paidat ja paitapuserot kuuluvat toki ehdottomana osana myös isokokoisen naisen vaatekaappiin. Vältä kuitenkin laajoja ja jäykkiä kauluksia, jotka tuovat pukeutumiseen liian massiivista ilmettä. Poolopaita ei välttämättä ole sinun juttusi, sillä se saattaa peittää juuri kaiken sen, jota sinun kannattaisi näyttää!

 

V-aukkoisten yläosien etu on, että ne eivät ainoastaan tuo dekolteetasi täyteen arvoonsa vaan ne myös antavat vartalollesi upeaa pituutta ja jopa hoikentavat linjojasi.

 

XL-kokoisen naiset dilemma – tunika vai mekko?

Tunikat tuntuvat päällä ihanilta ja niiden suojiin on miellyttävää piiloutua. Tunika onkin ehdottoman mukava arkivaate, joka sopii täydellisesti slim-farkkujen tai leggingsien seuraksi. Tunikoja on saatavilla erilaisissa materiaaleissa – talvisiin säihin sopii hyvin jäykempi, lämmin kangas, kesäisiin taas on tarjolla ihania, hulmuavia ja raikkaan kevyitä materiaaleja.

 

Juhlapukeutumisen suhteen kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, valitsetko tunikan vai mekon. Mekko antaa vaatekappaleena paljon enemmän liikkumavaraa, ja voit yhdistellä siihen kauniit sukkahousut ja upeat kengät sekä koruja, huiveja ja muita asusteita mielesi mukaan. Innostuitko jo? Pikkumusta mekko on ainakin takuuvarma valinta, jota et tule katumaan.

 

Oli suosikkisi sitten tunika tai mekko, sen kanssa voit pukea kauniita, isokokoisia statement-koruja, jotka vievät katseet upeaan yläosaasi. Myös näyttävät korvakorut tasapainottavat kokonaisuutta tyylikkäästi. Jos et ole korujen ystävä, haluat ehkäpä rakentaa kauniin nutturakampauksen, joka saa vartalosi painopistettä siirtymään ylöspäin ja pidentää ja hoikentaa linjojasi.

 

Onko kaikki pituudesta kiinni?

Jos sinusta tuntuu, että vartalosi näyttää monissa vaatteissa tasapaksulta, panosta katkaistuihin hiha- ja lahjelinjoihin. ¾-lahkeet ja hihat saavat vartalosi näyttämään pidemmältä ja tuovat pukeutumiseesi juuri sopivasti keveyttä.

 

Mitä tulee takkeihin ja jakkuihin, puolipitkät vaihtoehdot ovat loistavia valintoja kurvikkaille naisille: esimerkiksi klassinen trenssi on täydellinen luottovaate, sillä se sulautuu vartalon linjoihin, eikä näytä koskaan säkkimäiseltä. Myös jakku on hyvä valita, kunhan se on riittävän pitkä, eikä katkaisisi vyötärölinjaa liian ylhäällä. Jos vatsasi on pyöreä, vyötärölinjan katkaisemista kannattaa välttää kaikissa asukokonaisuuksissa. Jos siis haluat käyttää vöitä, kapea ja siro vyö on paras vaihtoehto.

 

Säihkysääret kunniaan

Jos vahva kohtasi on sääret, älä epäröi tuoda niitä oikeuksiinsa! Korkokenkien lisäksi voit laittaa sään vaatiessa laadukkaat sukkahousut jalkaan – pian käännätkin jo katseita, minne tahansa menetkin. Muista kuitenkin korkokenkiä valitessasi, että liian sirolinjainen kenkävalinta saa vartalosi näyttämään suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Liian massiiviset kengät taas saattavat tuhota muun pukeutumisen linjakkaan tyylin.

 

Hyvä sääntö pukeutumisessa on, että se on kuin ruuan maustamista: jos lisäät pippuria liikaa, ruoka ei ole hyvää. Jos taas unohdat mausteet kokonaan, ruoka on täysin mautonta. Lisää siis yksityiskohtia juuri oikeassa suhteessa: leikittele väreillä, muodoilla ja asusteilla. Peili on hyvä mittari onnistumisellesi – jos tunnet olosi hyväksi vaatteissasi, olet onnistunut täydellisesti!

softpress